reyhane reyhane .

reyhane

اول

مطلب اول

آشنايي با اصول اوليه انبار و انبارداري

 

اين مقاله آموزشي جهت آشنايي  دانشجويان  آموزش مجازي در رابطه با  اصول اوليه انبار و انبارداري ارائه گرديده است، اميدوار است كلاس هاي مجازي، آموزش هاي از راه دور، مقالات آموزشي، كتاب هاي معرفي شده و كليه ي فعاليت هاي خدماتي ما براي شما عزيزان مفيد واقع گردد.

 

انبار و انواع آن:

 

به محل و فضايي كه يك يا چند نوع كالاي بازرگاني ، صنعتي ، مواد اوليه و يا فراورده هاي مختلف كه بر اساس يك سيستم صحيح طبقه بندي و تنظيم مي گردد، انبار گفته مي شود.

 

انبارهايي كه در موسسات مختلف جهت نگهداري اقلام از آن ها استفاده مي شود عبارتند از:

 

انبار پوشيده: بعضي از اجناس به علت حساسيت و مواد خاصي كه در ساختمانشان به كار رفته بايد در انباري كه همه اطراف آن بسته و داراي سقف است ، نگهداري شوند.

 

انبار سرپوشيده:نوعي انبار كه سقف دارد ولي چهارطرف آن باز و فاقد حفاظ جانبي است اقلام و يا اجناسي كه در مقابل نور مستقيم آفتاب و برف و باران خاصيت خود را از دست مي دهند ، در اين انبارها نگهداري مي شوند.

 

انبار باز: اين انبار به صورت محوطه است و معمولا اجناسي كه در مقابل نور آفتاب و برف و باران خاصيت اوليه خود را از دست نمي دهند با رعايت اصول انبارداري در آن نگهداري مي شوند.

 

انواع موجودي هاي انبار:

 

اجناس و كالاهاي موجود در انبار اعم از موسسات توليد يا غيرتوليدي را مي توان به پنج دسته به شرح زير تقسيم نمود:

 

مواد خام يا مواد اوليه

 

از اين مواد براي توليد كالا استفاده مي شود.

 

مواد و لوازم مصرفي

 

مواد و لوازم مصرفي به موادي اطلاق مي شود كه به طور غيرمستقيم در توليد كالا دخالت دارد و يا در سازمان هاي توليدي براي انجام خدمات جانبي مورد استفاده قرار داده مي شود. اين مواد بر اثر مصرف از بين مي رود مانند كاغذ و مداد و يا وسايل بسته بندي در سازمانهاي توليدي.

 

مواد و لوازم در جريان ساخت

 

به موادي كه مقداري تغييرات در مواد اوليه ي آن داده شده ولي هنوز به صورت كامل ساخته نشده است ، مواد و لوازم در جريان ساخت گويند.

 

كالاي تمام شده:

 

به كالاهايي گفته مي شود كه از نظر ساخت به مرحله ي تكميلي رسيده و قابل عرضه به بازار باشد.

 

اجناس خريداري شده جهت فروش:

 

اين سري از اجناس شامل اجناسي هستند كه بدون هيچ گونه تغييري در آنها به بازار جهت فروش عرضه مي گردد و به طور موقت در انبار نگاهداري مي شود. مانند انبار فروشگاه ها و موسسات بازرگاني.

 

انبارداري:

 

انبارداري عبارت است از دريافت مواد و اقلام ، نگهداري صحيح و تحويل به موقع آن ها به مصرف كننده با رعايت مقررات و دستورالعمل هاي سازمان به نحوي كه با اعمال كنترل دقيق از ميزان موجودي كالا در انبار و مقدار مصرف آن و نيز از انباشته شدن بيش از حد موجودي ها جلوگيري شود.

 

به عبارت ديگر ، انبارداري شامل سيستم هاي قرار گرفتن جنس در انبار و ايجاد روشها و اعمال مديريت كنترل موثر از زمان دريافت تا لحظه تحويل است.

 

اهداف و وظايف انبارها:

 

هدف از تشكيل و ايجاد انبارها چه در سازمان هاي دولتي و چه در بخش خصوصي تامين ، نگهداري و درز دسترس قرار دادن مجموعه وسايل مورد نياز آنها است ، اگر مواد و لوازم مورد نياز  به موقع تهيه و در دسترس واحد مصرف كننده قرار داده نشود ، در گردش كار و فعاليت هاي آن موسسه وقفه ايجاد مي شود.

 

وظايف انبارها را مي توان به شرح زير بازگو كرد:

 

برنامه ريزي و مراقبت جهت حفظ مقدار موجودي هر يك از اقلام كالاهاي مورد نياز سازمان در حد مطلوب خود.

 

همكاري و مساعدت در خريد، تامين و تهيه كالا ها و كنترل و دريافت كالاهاي خريداري شده.

 

نگهداري كالاها در انبار به نحو صحيح و تسريع در امر تحويل با رعايت مقررات و دستورالعمل هاي سازمان.

 

اجراي وظايف فوق مطابق با اصول و ضوابط صحيح انبارداري موجب تسريع در انجام امور سازمان و توليد بي وقفه و مرغوب و صرفه جويي و كاهش هزينه هاي توليد شده و بنيه مالي سازمان را تقويت مي كند.

 

اجراي قوانين و دستوالعمل هاي سازمان در كليه امور ، خصوصا انبارداري كه جنبه مالي دارد لازم الاجرا ست و عدول از آن كيفر به همراه دارد.

 

براي محاسبه فضاي انبار بايد مراحل زير طي شود:

 

وظايف انبار مربوطه مشخص شود.

 

مشخصات اقلام شامل نوع، خصوصيات فيزيكي (وزن، حجم، شكل ظاهري و … )، نحوه و محل انبار كردن (قفسه، محل باز، روي زمين و …) مشخص شوند.

 

روش حمل مشخص شود.

 

نحوه ورود و خروج مواد مشخص شود.

 

نكات مهم در طراحي انبار

 

اقلامي كه استفاده متعدد و زياد دارند يا اقلام حجيم و سنگين بهتر است نزديك به محل مصرف انبار شوند يا نزديك در ورودي باشند.

 

در قفسه بندي بهتر است اقلام حجيم و بزرگ در طبقات پايينتر چيده شوند.

 

از ارتفاع حداكثر استفاده به عمل آيد.

 

قابليت دسترسي به همه مواد وجود داشته باشد.

 

حداكثر استفاده از نيروي انساني موجود و امكانات حمل و نقل به عمل آيد.

 

خروج غير قانوني اقلام بايد توسط طراح به حداقل برسد.

 

يك سيستم اطلاعاتي مناسب بايستي براي انبار طراحي گردد.

 

مسايل كلي ايمني و حفاظتي:

 

1-   شرايط  و وضع عمومي انبارها:

 

الف- وضع طبيعي انبارها:

 

انبارها بايد از لحاظ وضع طبيعي هوا ، درجه حرارت و برودت ، رفت و آمد بر اساس نوع و طبيعت اجناس و كالاهايي كه در آن ها قرار داده مي شود ، ساخته شده و رعايت نكات مربوط به هوا ، درجه حرارت ، سردي ، گرد و غبار ، نور و روشنايي ، نظافت و بهداشت ، سر و صدا و ساير مسايل ايمني مربوط به محيط و فضاي انبار در آن رعايت شده باشد و از نظر فضاي فيزيكي و محل عبور و مرور براي كاركنان انبار، وسايل حمل و نقل همچون ليفت تراك ، چرخ  دستي ، قطعات حجيم و همچنين از لحاظ كنترل ورود و خروج و رفت و آمد اشخاص متفرقه و غير كاركنان بايد فضاي كافي در نظر گرفته شود تا سبب كندي و مشكل شدن امور و برداشتن و تحويل اجناس نگردد.

 

ب- وضع انبارها از لحاظ حفاظتي:

 

انبارها از لحاظ حفاظت از سرقت ، آتش سوزي ،پراكنده شدن موجودي ها در اثر در دسترس بودن اقلام فاسد شدني و يا توجه به علائم ايمني بسته هاي كالا، بايد به خوبي مورد توجه و حراست قرار گيرد ، بنابراين از لحاظ حفاظتي:

 

انبارها بايد داراي مستقل و پنجره هاي ايمن و قابل باز و بسته شدن فقط از سمت درون و ديوارهاي غيرقابل عبور باشند.

 

انبارها از لحاظ سرقت ، آتش سوزي و ساير آسيب ها بايد پوشش بيمه اي داشته باشند.

 

انبارها بايد از لحاظ ايمني داراي وسايل كافي ، شامل نصب وسايل اعلام خطر ، وسايل اطفاي حريق مانند سطل آتش نشاني حاوي شن و انواع خاموش كننده هاي دستي ، كپسول گازكربنيك، هيدروكربن ها ، هالوژنه و وسايل و تجهيزاتي از قبيل لوله كشي آب با فشار قوي ،نردبان هاي موتوري و ماشين هاي آتش نشاني و خاموش كننده هاي سود و اسيد ، خاموش كننده آبي كفي    و… باشند تا در موقع بروز خطر بتوان از آنها استفاده كرد.

 

در انبارهايي كه احتمال تراكم هواي نامناسب وجود دارد ، گذاشتن وسايل الكتريكي محرك هوا مانند هواكش يا بادبزن لازم است تا وضع هواي داخل انبار را مساعد كند.

 

ورود و خروج اشخاص متفرقه بايد طبق ضوابط معين و يا با اجازه مسئولين مشخص باشد آن هم فقط در مواردي كه نياز به اين كار احساس شود.

 

دريافت و صدور كالا يا اجناس از انبار بايد از دريچه يا محل خاصي صورت گيرد تا كنترل اجناس و كالاي تحويلي را امكان پذير سازد.

 

در صورتي كه صدور جنس به مقدار زيادي صورت گيرد و احتياج به زمان بيشتري داشته باشد، بايد صورت آن (برگ درخواست كالا از انبار) با مهلت بيشتري به انبار داده شود و انباردار آن را پس از آماده شدن در محل قسمت درخواست كننده تحويل دهد.

 

2-   توصيه و نكات ايمني درباره انبار و انبارداري :

 

الف- چيدن اجناس و كالاها

 

كالا و اجناس در انبار بايد طوري روي هم چيده شوند كه در اثر ارتفاع زياد سقوط نكرده و ضرر و زيان و خسارت ماي و جاني در بر نداشته باشد.

 

ب- نگهداري اجناس و كالا

 

كالا و اجناس موجود در انبار بايد طوري نگهداري شوند كه در اثر فشار و يا فشردگي و يا بر اثر تغيير در خواص فيزيكي ، شيميايي و فعل و انفعالات ديگر باعث خسارت مالي و جاني نگردد.

 

پ-استفاده از وسايل و ابزار كار مناسب

 

براي چيدن و يا جابجايي كالا و اجناس بايد از وسايل مورد نياز در چيدن يا جابجايي كالا و اجناس استفاده كرد، استفاده از ليفت تراك با شاخك ها عمدتا بايد با وجود پالت در زير  كالا استفاده شود و يا ليفتراك با وسيله بغل گير عموما براي استفاده از بسته هايي استفاده شود كه بر اثر فشار بغل گير ليفتراك آسيب نبينند و يا استفاده از نردبان زماني صورت گيرد كه اولا اجناس و كالا در ارتفاع بالا و از وزن كم برخوردار باشند و ثانيا نوع نردبان مورد استفاده با توجه به شرايط طبقه بندي كالا در انبار استفاده گردد.به طور مثال هنگام استفاده از نردبان دو پايه بايد زاويه دو پايه نردبان با سطح زمين ، حدودا 75 درجه باشد يا فاصله پايه نردبان تا ديوار يك چهارم طول نردبان شود.

 

-3نكات ايمني درباره مواد قابل اشتعال و انفجار:

 

در خصوص نگهداري و چيدن اجناس و كالاي قابل اشتعال و انفجار ، صرفنظر از نوع و مصرف و كاربرد آن بايد موارد زير را در نظر داشت:

 

انبار بايد داراي تهويه مناسب و كافي باشد تا در صورت نشت و انتشار بخار مواد قابل اشتعال ، هواي داخل انبار در حد كافي رقيق گشته تا از آتش سوزي احتمالي و آلودگي و مسموميت و خفگي پرسنل انبار جلوگيري شود.

 

براي گرم كردن اتاق كاركنان در اين قبيل انبارها از شوفاژ برقي ضد شعله و يا شوفاژ بخار آب استفاده شود.

 

مواد قابل اشتعال را بايد در انبارهاي جدا از مواد ديگر و مناسب با اين مواد نگه داري كرد، ضمن اينكه بايد مواد اكسيدكننده قوي و قابل انفجار و موادي كه در رطوبت هوا ، داراي فعل و انفعال حرارت زا شده و يا در اثر تركيب خود به خود آتش مي گيرند ، جدا نگهداري شوند.

 

تابلوهاي (خطر آتش سوزي) و (استعمال دخانيات ممنوع) در مكان هاي مناسب و چشمگير نصب شوند.

 

براي تامين روشنايي از سيم هاي استاندارد و چراغ ضد شعله استفاده شود و كليد و پريزها از نوع ضدجرقه انتخاب شوند.

 

ساختمان انبار از نظر مصالح ساختماني در برابر آتش سوزي مقاوم بوده و اسكلت فلزي انبار ، داراي اتصال به زمين و از نظر الكتريسيته صاعقه الكتريسيته ساكن باشد.

 

از نظر آتش سوزي و انفجار بايد دانست ، كليه مواد قابل اشتعال خطرناك بوده و در اثر پراكنده شدن بخار و يا گرد قابل اشتعال ، انفجار شديد توليد مي شود.

 

براي نگه داري اين قبيل فراورده ها در ساختمان رعايت حريم (50 يارد) نسبت به انبارهاي ديگر ضروري است و به همين منظور بايد در فاصله صدمتري از انبار مواد انفجاري تابلوي اخطار مواد منفجره و كشيدن سيگار ممنوع نصب گردد.

 

به منظور جلوگيري از انفجار ، نبايد بيش از 5عدد صندوق هاي مواد انفجاري روي هم چيده شود ضمن آنكه نبايد ارتفاع هر رديف از شش فوت تجاوز كند و چاشني ها و مواد انفجاري در يك جا انبار شوند همچنين در موقع جابجايي مواد قابل انفجار بايد از كشيدن ، لغزانيدن و غلتانيدن صندوق ها روي زمين جدا خودداري كرد.

 

10- استفاده از ابزار و وسايل آهني و فولادي در انبار مواد قابل انفجار ممنوع است و براي باز كردن صندوق ها نيز بايد از چكش و ابزار ضد جرقه استفاده شود.

 

نگهداري و حفاظت اجناس و كالاها( انبار كردن)

 

پس از دريافت يا تحويل كالاها يا اجناس و صدور رسيد انبار نوبت  مرحلي است كه در آن طبق اصول و روال خاصي ، انواع كالاها و اجناس از هم جدا شده هر كدام پس از تفكيك به طبقه و گروه و تعيين كد كالا بنا به نظم و ترتيبي كه در يك سيستم صحيح انبارداري در محل خود قرار داده مي شود.

 

اين اصول عبارت است از:

تعيين محل قرار دادن كالا(انبار- قفسه-طبقه-رديف)

 

چيدن و انباركردن كالا

 

تهيه كارت شناسايي كالا و نصب آن بر روي اجناس

 

نگهداري يا حفاظت كالا در انبار

 

براي بهتر روشن شدن موارد فوق ، هر يك از اين اصول مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد.

 

1-   تعيين محل قرار دادن كالا

 

اين امكان وجود دارد كه اجناس مشابه در يك شركت قابليت جايگزيني ديگر را داشته باشند، بنابراين ، انباردار مي بايست در خصوص تعيين محل مناسب براي استقرار اين نوع اقلام به گونه اي عمل كند كه ارتباط اين نوع اجناس با ديگر برقرار شود تا در صورت نياز به هر يك از آن ها دسترسي به كالاي مورد نظر مقدور باشد. لذا انباردار بايد تشابه در مصرف را مدنظر قرار دهد و سعي كند اقلامي كه با يكديگر مصرف مي شوند را در كنار هم يا نزديك به هم قرار دهد؛ اين عمل انباردار باعث كوتاهي مسافت ، كاهش خستگي ، تسهيل در دسترسي به موقع و فراهم سازي كالا در پاسخگويي به درخواست ها مي گردد.

 

محل و موقعيت و شكل ظاهري و نوع ساختمان انبار:

 

از جمله عواملي كه محل قرار دادن كالا در انبار را تحت تاثير قرار مي دهد ، محل و موقعيت ساختمان، ظرفيت مفيد و قابل استفاده ، وجود ستون هاي داخل، محل درهاي ورودي و خروجي ، تهويه و نورگيري و شكل ظاهري ، ارتفاع و ابعاد مختلف انبار و … است كه در تعيين محل قرار دادن كالا اثر دارد.

 

امكانات و تجهيزات انبار:

 

يكي ديگر از عواملي كه براي تعيين محل قرار دادن كالا موثر است امكانات و تجهيزات موجود در انبار است.اين تجهيزات شامل وسايل حمل و نقل داخل انبار از قبيل ليفتراك ، چرخ دستي،جرثقيل و ساير تجهيزانت انبار،شامل وسايل توزين ، نردبان ، چهارپايه و وسايل مورد نياز براي نگهداري كالا از قبيل پالت ، انواع ظروف ، انواع قفسه و غيره مي باشد.

 

خصوصيات فيزيكي كالا

 

خصوصيات فيزيكي كالا ، يكي ديگر از عواملي است كه در تعيين محل قرار دادن آن در انبار تاثير دارد.اين خصوصيات شامل وزن(اقلام سنگين و سبك) ، نوع بسته بندي مانند كيسه ، كارتن ، عدل، جعبه ، بشكه ، قوطي ، صندوق و يا به صورت فله است كه ابعاد و شكل ظاهري آن ها را تشكيل مي دهد.

 

خصوصيات كيفي كالا

 

اين خصوصيات شامل كالاي فاسدشدني ، سريع الاشتعال بودن ، قابل انفجار ، سمي بودن و ديگر خصوصيات كيفي است كه باعث مي گردد در تعيين محل قرار دادن كالا تاثير بسزايي داشته باشند.لذل پس از تعيين محل قرار دادن كالا در انبار ، نسبت به تعيين قفسه ، طبقه و رديف براي استقرار كالا اقدام مي شود.

 

2-   چيدن و انبار كردن كالا

 

يكي از متداول ترين و در عين حال منطقي ترين روش هاي چيدن اجناس در انبار در ايجاد نظم و استفاده مطلوب – از زمان داد وستد بسيار موثر است تنظيم و نگه داري كالا در يك محل خاص را صفافي نيز مي گويند.

 

مهمترين نكاتي كه بايد در چيدن كالا در انبار به آن ها توجه كرد عبارتند از:

 

ميزان تقاضا: اقلامي را كه به طظور روزمره دريافت و واگذار مي شوند ، بايد نزديك به در انبار چيد تا هنگام داد و ستد آنها وقت و كار كمتري صرف شود و آن دسته از اقلامي را كه كندمصرف هستند نيز در قسمت هاي انتهايي انبار قرار داد.

 

وجه تشابه: اقلامي را كه وجه اشتراك دارند ، بايد در كنار هم قرار گيرند، به عنوان مثال اجزاي موتور در يك قسمت و اجزاي روشنايي در قسمت ديگر و نزديك هم انبار شوند.

 

اندازه و حجم كالا: بايد به اندازه و حجم فيزيكي اقلام توجه ويژه اي مبذول داشت به نحوي كه اجناس سبك وزن و كوچك را در نقاط دورتر و در ارتفاع و كالاهاي سنگين و بزرگ را كه حمل و نقل آنها مشكل است، در قسمت كم ارتفاع و نزديك در انبار نگهداري كرد.

 

مشخصات كيفي اجناس: مشخصات شيميايي و نوع كالا و قرار دادن آن ها در كنار يكديگر از نكاتي است كه بايد به طور خاص به آن ها توجه كرد ، زيرا آن دسته از مواد شيميايي كه ايجاد احتراق مي كنند را نبايد نزديك كالاهاي قابل اشتعال قرار داد.

 

براي مسخص كردن محل اجناس در انبار بايد راهروها و قفسه ها شماره گذاري شوند. اين شماره ها محل اجناس در انبار است و كارت راهنمايي كالا در انبار كه معمولا به صورت كاردكس تنظيم مي شود، ثبت مي گردد.

 

معمولا در شماره گذاري قفسه هاي انبار ، شماره هاي زوج را براي قفسه هاي سمت راست و شماره هاي فرد را براي قفسه هاي سمت چپ اختصاص مي دهند بنابراين محل جنس در مثال فوق (04-B-03) به ترتيب زير خواهد بود:

 

03: شماره قفسه

 

: دومين طبقه از قفسه ( معمولا طبقات هر قفسه از پايين به بالا با حروف تعيين مي شوند)

 

04: چهارمين قسمت از دومين رديف قفسه

 

كارت راهنماي انبار را نيز معمولا بر حسب نام كالا و يا شماره قطعه(فني) مرتب مي كنند تا با مراجعه به آن محل استقرار كالاي مورد نظر به راحتي معلوم شود. در صورتي كه در انبارهاي بزرگ ، براي نگهداري كالا از راهرو ها هم استفاده شود ، راهروها را با كد يك رقمي قبل از شماره قفسه در كارت راهنماي كالا نشان مي دهند مانند:

 

××               ××               ××                  ×

 

قسمت طبقه      طبقه       شماره قفسه           راهرو

 

3-   تهيه كارت شناسايي كالا و نصب آن بر روي اجناس

 

براي نگهداري حساب ورود و خروج هر نوع كالا كه وارد انبار مي شود و يا از انبار خارج مي گردد از كارت هاي مقوايي انبار استفاده مي شود.

 

هر انبار داراي دو نوع كارت است و بنا به ضرورت مي توان مقدار زيادتري در نظر گرفت و به وسيله كارت انبار هر موقع مي توان ميزان داد و ستد و موجودي و ساير اطلاعات لازم را جمع و هر يك از انواع كالاي موجود در انبار را بدست آورد.

 

كارت كوچك(كارت قفسه)

 

كارت كوچك انبار در بالاي قفسه يا روي هر يك از اجناس انبار نصب مي شود و اين كارت داراي مشخصات زير است:

 

نام كالايي كه كارت مربوط به آن است.

 

شماره جنس و نوع كالا

 

موجودي حداقل و حداكثر

 

واحد مقدار

 

مقدار متضمن تاريخ وارده و صادره و موجودي

 

كارت بزرگ

 

كارت بزرگ داراي مشخصات زير است:

 

شماره برگ كه در موقع مصرف و استعمال برگ هاي دوم و سوم به بعد به ترتيب به برگ ها داده مي شود.

 

شماره جنس بر مبناي طبقه بندي و تنظيم كالا

 

مشخصات كامل جنس

 

واحد مقدار

 

موجودي حداقل و حداكثر

 

شماره رديف و ثبپ هر ورود و خروج مربوط به كارت

 

روشنده

 

اطلاعات مربوط به ورود كالا با تفكيك تاريخ و مقدار مبلغ

 

اطلاعات مربوط به خروج كالا با تفكيك تاريخ و مقدار و مبلغ

 

10- اطلاعات مربوط به موجودي كالا شامل اطلاعات مربوط به مقدار و مبلغ

 

از كارت بزرگ اطلاعات زير بدست مي آيد:

 

1- قيمت و مقدار هر يك از انواع اجناس موجود در انبار

 

2- اسم و آدرس فروشنده

 

3- طرز تقسيم و استعمال هريك از انواع كالا

 

4- ميزان موجودي هر كالا در هر موقع

 

4-نگهداري يا حفاظت كالا در انبار

 

نگهداري يا حفاظت كالا در طول مدتي كه در اختيار انباردار است يكي از مهمترين وظايف هر انباردار به شمار مي رود، ضمن اينكه در اين بخش از اين مرحله ، انباردار مي بايست به نكات زير توجه كند:

 

قرار دادن اجناس و كالاها به شكلي در قفسه كه با هم اختلاط پيدا نكنند.

 

ثبت مشخصات و مقدار وارده و موجودي آن در كارتي به نام كارت انبار ( كاردكس)

 

كنترل گاه به گاه اجناس و كالاهاي موجود با كارت انبار آن.

 

كنترل سالم ماندن كالاها و اجناس

 

حفاظت از سرقت ، آتش سوزي و هر عامل از بين برنده يا ضايع كننده ديگر

 

3-مرحله صدور يا تحويل اجناس و كالا به خارج از انبار:

 

خروج اجناس از انبار به چند طريق صورت مي گيرد:

 

درخواست كالا و مواد از انبار

 

نحوه صدور قطعات و مواد از اين قرار است كه ابتدا واحد متقاضي ، كالاي مورد نياز خود را با تكميل فرم(برگ درخواست كالا از انبار) و تاييد مسئول ذيربط از انبار درخواست مي كند.

 

در صورت موجود بودن كالا ، انباردار به صدور ( حواله انبار) اقدام مي كند و اگر جنس موجود نباشد به تنظيم فرم ( درخواست خريد كالا) اقدام و يك نسخه از فرم مزبور جهت خريد به تداركات ارسال مي شود.

 

در برخي موسسات ، به جاي فرم هاي درخواست كالا و حواله انبارز از فرم ادغام شده ( درخواست و تحويل كالا از انبار) استفاده مي شود، اين فرم را متقاضي تكميل كرده و پس از تحويل كالا از طريق انبار ، در ستون مربوط به تحويل گيرنده امضاء مي كند.

 

اصولا صدور جنس از انبار ، طبق برگ درخواست كالا صورت مي گيرد ، فرم (حواله انبار) هنگام تحويل كالا به متقاضي تنظيم و از طريق انبار صادر مي شود.

 

صدور ابزار از انبار

 

جهت دريافت ابزار از انبار، متقاضي فرم(ابزار) را تكميل كرده و به انبار ارسال مي دارد ، از اين فرم معمولا براي استفاده موقت از ابزار استفاده مي شود.

 

برگشت كالاي اماني دريافتي

 

از اين فرم ، هنگام برگشت كالايي كه قبلا از موسسه به امانت گرفته شده استفاده مي شود.فرم مزبور در انبار صادر مي شود.

 

كالاي غير قابل قبول

 

چنانچه كالاي خريداري شده به تاييد فني و كيفي نرسد ، انبار با تكميل فرم( كالاي غير قابل قبول) كالاي خريداري شده را از طريق تداركات به فروشنده مرجوع مي كند.

 

رسيد و تحويل مستقيم

اجاره انبار كانتينري ارزان كوچك موقت عمومي وسايل منزل اثاث منزل اثاثيه خانگي در تهران
خريد فروش دستگاه خودپرداز عابر بانك كارتخوان سيار بيسيم تعميرات پشتيباني خودپرداز
خدمات كابينت سازي ام دي اف كاري ساخت كابينت سفارش كابينت كارگاه كابينت كار


در بعضي شرايط اقلام خريداري شده بدون ورود به انبار ، مستقيما به مصرف كننده تحويل مي شود ( مانند مصالح ساختماني)

 

انباردار در تحويل مستقيم كالا نظارت دارد. وي موظف است كالاي وارده را با نسخه سفارش خريد كالا تطبيق دهد و سپس به صدور ( رسيد انبار مستقيم) كه در ولقع حكم حواله انبار را خواهد داشت، اقدام كند.

 

خروج كالا از موسسه

 

ارسال كالا از واحد هاي مختلف به خارج از موسسه مستلزم تنظيم( برگ خروج كالا) است.




خريد خودپرداز
فروش خودپرداز
فروش دستگاه خودپرداز
خودپرداز




برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۳۸:۴۵ توسط:reyhane موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :